IX Kongres Bezpieczeństwa Żywności
27.10.2022r. w Hotelu Arche Krakowska w Warszawie odbył się IX Kongres Bezpieczeństwa Żywności. Już po raz piąty na zaproszenie p. Marka Marca organizatora kongresu , absolwenta naszej szkoły uczniowie wraz z nauczycielami mogli uczestniczyć w tym ważnym dla branży żywnościowej wydarzeniu.
W kongresie brali udział producenci żywności, dostawcy surowców, opakowań, maszyn i urządzeń, jednostki certyfikujące oraz przedstawiciele usług w przemyśle żywnościowym.
Eksperci biorący udział w Kongresie Bezpieczeństwa Żywności uczestniczyli w czterech specjalistycznych sesjach: Certyfikacja, Przedsiębiorca a opakowanie, Zaopatrzenie w wodę/ higienę, Oleje roślinne. Kongres zgromadził rekordową liczbę uczestników. Rejestracji dokonało ponad 900 osób.
Udział w Kongresie to bardzo cenne doświadczenie, które pozwoliło młodzieży poszerzyć swoją wiedzę w zakresie bezpieczeństwa żywności oraz zaprezentować stoisko naszej szkoły. Należy podkreślić iż dla uczniów było to niecodzienne wydarzenie, które poszerza horyzonty wiedzy zawodowej i może zaowocować przełożeniem na naukę oraz przyszłą aktywność zawodową.
Bardzo dziękujemy p. Markowi Marcowi za zaproszenie oraz zapraszamy do obejrzenia filmu z wydarzenia tutaj