„Dumą Szkoły są jej skarby”
Szefowie kuchni: Marcin Maciąg i Kamil Pindych w Jury konkursu gastronomicznego „Kulinarne wędrówki ze szparagami w tle”
Jesteśmy dumni z naszych absolwentów, tym bardziej, że przy Zespole Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich funkcjonuje Klub Sympatyków Szkoły „Sandomierska Marmolada”, który dba o podtrzymywanie więzi i gromadzenie informacji o działaniach dawnych uczniów naszej szkoły. Zarówno Szkoła jak i Stowarzyszenie cieszą się z każdego spotkania z naszymi absolwentami, którzy ukończyli słynną „Sandomierską Marmoladę” i chętnie ją odwiedzają. Tym razem zawitali do szkoły dwaj mistrzowie kuchni, kreatorzy smaku, ale także artyści tworzący obrazy, które chce się zjeść . Marcin Maciąg ( rocznik matury 1999) szef kuchni Restauracji „Pod Ciżemką” oraz Kamil Pindych ( rocznik matury 2008) szef kuchni Restauracji „Dwór Dwikozy” przyjęli zaproszenie do jury szkolnego konkursu gastronomicznego „Kulinarne wędrówki ze szparagami w tle”. Takie spotkania z pewnością przyczynią się do samorozwoju i zmotywują młodych adeptów sztuki kulinarnej do dalszej nauki.
Klub Sympatyków Szkoły „Sandomierska Marmolada” znalazł się w gronie sponsorów konkursu.