W dniu 4 grudnia 2024 r. odbył się kolejny międzyszkolny konkurs kulinarny w tym roku pod tytułem „Bakalie-cudowny składni potraw świątecznych”. W konkursie uczestniczyło 7 uczniów z trzech szkół. Oprócz młodzieży z ZSGiH do stanęli uczniowie z ZS nr 1 w Tarnobrzegu oraz słuchacze z CKZiU w Stalowej Woli. Naszą szkołę Reprezentowali: Katarzyna Obrębska, Oliwia Leszczyńska oraz Maksym Yakymchuk. Podczas zmagań uczestnicy konkursu pod czujnym okiem panów Marcina Maciąga i Emila Poniewierki przygotowywali danie główne i deser na bazie bakali.
Katarzyna Obrębska zajęła III miejsce natomiast absolwenci wybrali spośród uczniów naszej szkoły najlepszę danie i deser. Zdaniem absolwentów tytuł ten przypadł Maksymowi Yakymchuk.
Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy.
Spotkanie absolwentów rocznik 1985.
4 grudnia, podczas konkursu kulinarnego, odbyło się spotkanie absolwentów z rocznika 1985. Spotkanie to było okazją do wręczenia pamiątkowego tabla na ręce pani dyrektor Bogusławy Chruściel. Wizyta w szkole była również okazją do wspomnień oraz wytypowania podczas konkursu kulinarnego najlepszej potrawy wykonanej przez uczniów ZSGiH.
Serdecznie dziękujemy za uświetnienie swoją obecnością konkursu i ponowne odwiedziny w szkole. Dziękujemy również za pomoc w ufundowaniu stypendium dla naszych uczniów .