W Zespole Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu, rozstrzygnięto konkurs kulinarny pt. „Kulinarne wędrówki ze szparagami w tle”.
W konkursie wzięło udział 7 zespołów dwuosobowych, uczniów Technikum i Branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz, gastronom.
Zespoły konkursowe:
- Wiktoria Proszałek
Wiktoria Dziekańska
- Maria Wróbel
Dominik Dryzdowski
- Patrycja Bajórska
Maciej Olszewski
- Oleh Vinnichuk
Oliwia Krakowiak
- Katarzyna Obrębska
Kornelia Ura
- Nikola Niewiadomska
Natalia Pawlik
- Sofia Vasylyshyn
Roksana Bitner
Danie które jury uznało za najlepsze to
Tarta ze szparagami i boczkiem z dodatkiem pasty słonecznikowej oraz sosem holenderskim przygotowana przez Katarzynę Obrebską i Kornelię Ura
Polędwiczki, sos Hollenderski i puree ze szparagów przygotowane przez Nikolę Niewiadomską i Natalię Pawlik
Szparagi w cieście francuskim z sosem ze szparagów białych przygotowane przez Wiktorię Proszałek i Wiktorię Dziekańską
Gratulacje i nagrody zwycięzcom i uczestnikom z ramienia powiatu wręczyli Przewodniczący Rady Powiatu Tomasz Huk oraz Członkowie Zarządu Powiatu Grażyna Szklarska i Ryszard Nagórny.
Gratulujemy organizatorom, uczestnikom i zwycięzcom
Serdecznie zapraszamy do obejrzenia zdjęć z konkursu LINK