W dniu 07.06.2022r., ósmoklasiści – przyszli uczniowie Technikum Gastronomicznego i Branżowej Szkoły I Stopnia, mieli możliwość poznać bliżej tajniki swojego przyszłego zawodu, zwiedzając obiekty hotelowo-gastronomiczne: „Mały Rzym” w Sandomierzu oraz „ Dwór Dwikozy”w Dwikozach. Specyfikę przyszłej pracy przybliżyli młodzieży : p. Krzysztof Jonaszek – kierownik gastronomii i wedding planner hotelu „Mały Rzym” oraz p. Kamil Pindych – szef kuchni w „Dworze Dwikozy”. Młodzież miała okazję zobaczyć, zaplecze gastronomiczne i gospodarcze, restauracje, SPA i pokoje hotelowe w zwiedzanych obiektach. Na zakończenie spotkania w szkole na młodzież czekał poczęstunek, przygotowany przez uczniów klasy I Branżowej Szkoły I Stopnia.
Ósmoklasiści!!! Było miło Was poznać i wspólnie spędzić czas.
Do zobaczenia we wrześniu na szkolnych korytarzach! Udanych wakacji!!!